Sándor Pál: Noé bárkája

Egy pesti bérház – a Noé bárkája. Egy öregember, Stock Ede (Garas Dezső), aki egyedül neveli unokáját. Egy barátság – sok évtizedes – Tálas Auréllal (Kállai Ferenc), aki 15 éve nem mozdul ki a házból. És egy TV vetélkedő, melyben 5 millió forintot lehet nyerni az ország legjobb nagypapájának. Stock jelentkezik, és a ház lakói, akik utálták egymást, felkészítik az öregembert a vetélkedőre. Észrevétlenül születnek meg az emberi kapcsolatok. Észrevétlenül – a közös cél érdekében – szűnik meg a gyűlölet és összeáll egy közösséggé a ház.
És Stock nyer 5 milliót.
És Stock sok évtizedes vágya teljesül. Egy Harley Davidsonon elmotorozik a végtelenbe; örök barátjával, Tálas Auréllal.
www.noefilm.hu

Rendező: Sándor Pál
Forgatókönyv: Tóth Zsuzsa
Operatőr I.: Szabó Gábor
Operatőr II.: Marosi Gábor
Zene: Yonderboi
Vágó: Miklós Mari
Hangmérnök: Juhász Róbert
Jelmeztervező: Breckl János
Standfotó: Szabó Adrienn
Line Producer: Kormos Andrea
Producer: Sándor Pál
Koprodukciós partner: RTL Klub, Mafilm Rt.
Gyártó: Hunnia Filmsúdió

Szereplők: Garas Dezső, Stefanovics Angéla, Kállai Ferenc, Törőcsik Mari, Szőke András, Badár Sándor, Szabó Győző, Vida Péter, Bartsch Kata, Rónai Attila, Bordán Irén, Jordán Tamás, Oszvald Marika, Ganxsta Zolee, Pindroch Csaba, Verebes Linda, Alföldi Róbert, Kari Györgyi, Kiss Mari, Szarvas József

2007, színes magyar játékfilm, 104 perc, 35 mm

 


 

Miss Arizona

1919. Budapest. A különítményesek megölik a dúsgazdag zsidó ékszerészt. Feleségét, Micit, az énekesnőt és kisfiát Rozsnyai, a zenész megmenti. Olaszországba menekülnek. Járják Itáliát, énekelnek-táncolnak.

   

Szabadíts meg a gonosztól!

1944 telén a Végvári T. Dezső Tánciskola vendégeit szétzavarja egy légiriadó. Adorján András - a ruhatárosnő fia - ellop egy kabátot, hogy eladja, és az árából megvásárolja a rosszéletű Fussbaum Aranka nemi szolgáltatásait.

   

Szerencsés Dániel

1956 december. A tizenhat éves Szerencsés elindul a határra Amerikába készülő szerelme után. Angeli Gyurival megy, akinek a fegyveres harcban való részvétel miatt menekülnie kell.

   

Ripacsok

Salamon és Stock időtlen idők óta együtt lép fel a kabaréban. Egy háromszárú nadrágban éneklik, hogy „Egyedül nem megy”. Salamon váratlanul lecseréli Stockot egy fiatal táncos lányra.

   

Herkulesfürdői emlék

1919, a Tanácsköztársaság leverése után, egy szanatóriumban, valahol a hegyek között. A fehérterror elől női ruhában menekülő Kövesi János jelentkezik ápolónőnek a Wallach Szanatóriumba.

   

Régi idők focija

A némafilmek stílusát idézve: a húszas években Pesten. Minarik Ede mosodásnak „kell egy csapat”.

   

Sárika, Drágám

Bóna Péter kezdő filmrendezőnek válása után nagyobb összegre lenne szüksége, hogy volt feleségével anyagi ügyeit rendezze. Pécsre utazik Sárikához.

   

Szeressétek Odor Emíliát!

A film egy millenniumi leányneveldében játszódik. Odor Emília, a lázadó, szeleburdi, érzékeny pesti lány feldúlja a világtól elszigetelt intézet szigorú rendjét.

   

Bohóc a falon

Három tizenéves fiú egy üres balatoni házba menekül a zuhogó eső elől. A tulajdonosok váratlanul megérkeznek, de csak kettőjüknek sikerül lelépni. Kiki a kamrában reked.