Viharbrigád

Egy szellemi kör, amelyik gondolkodásmódjával, tanácsaival, vitáival hozzájárul a stúdió működéséhez, stratégiájának kialakításához. Egy szabály van: csak filmesek ne legyenek benne! Ezért, a csapat tagjai újságírók, írók, egyetemi tanár és DJ, televíziós szakember.

Bakács Tibor Settenkedő

Szoktam volt mondani a miskolci vagányoknak, hogy én Várpalotán születtem, vagyis nehéz gyermekkor után, amibe belefért bukás és minden pedagógiai aljasság, amit egy gyerekkel el lehet követni, végül diplomát kaptam történelemből, irodalomból, esztétikából, aspirantúráztam szemiotikából, jártam jogra és teológiára. ’89 miatt mégsem lett belőlem tudós, hanem barátaimmal megcsináltuk a Magyar Narancsot, a Tilos Rádiót, a WANTED-et, a győri MÉDIAWAVE-et, illetve dolgoztam az ÉS-ben, az ELLE-ben, főszerkesztője voltam tíz évig a WESTEL magazinjának, közben azt hittem, hogy van magyar filmkritika, úgy is viselkedtem, míg rá nem jöttem az igazságra, hogy a kutya ugat, a karaván halad. Így évekkel ezelőtt oldalt váltottam, s a Hunniában dolgozom tanácsadóként.

Grecsó Krisztián

1976-ban születtem egy apró, Csongrád - megyei faluban, Szegváron. Életem első tizennégy éve telt el ott, boldog elszigeteltségben. A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségiztem. Két felsőoktatási intézményt sikerült megszüntetnem. A békéscsabai Körösi-Csoma Sándor főiskola, tanulmányaimat követően eltűnt a föld színéről. A József Attila Tudományegyetem létezik, csak már nem így hívják. Budapesten, Zuglóban élek, ahogy lézengőket hívják manapság, szabadúszó író vagyok. Meg a békéscsabai Bárka folyóirat előretolt ékje. A Hunnia Filmstúdió forgatókönyvírója. Nős vagyok. Áfás.
www.grecso.hu
Díjak:
  • Gérecz Attila-díj (1996, az év legjobb elsõ verseskötete)
  • Soros alkotói-díj (1998, riport kategória)
  • Móricz Zsigmond ösztöndíj (1999)
  • Nemzeti Kulturális Alapprogram alkotói ösztöndíja (2001)
  • Örkény István ösztöndíj (2002)
  • Faludy-díj (2002)
  • Bródy Sándor-díj (2002, az év legjobb elsõ prózakötete)
  • Nemzeti Kulturális Alapprogram alkotói ösztöndíja (2003)
  • Déry Tibor-díj (2004)
  • József Attila-díj (2006)

Herman Péter

Pierre vagyok. Nem így anyakönyvezve ugyan, de mégis csak ez volna a nevem. A ragadvány részét a gimiben kaptam a francia tanártól. Az egyik középsuliban. Jártam háromba is a négy év alatt.
Az egyetemi rész már könnyebb volt. A Színház és Filmművészetin végeztem, majd egy évig Párizsban tanultam a FEMIS-en, végül belevágtam a Pszichológia tanszakba, de azt végül félben hagytam. Addigra biztossá vált bennem az addigi bizonytalankodás: film, tv.
A „karrier” szokásos építkezős: Filmgyár, ahol másod, majd első asszisztens, kis tv közepes tv, majd nagy tv. Most főként az RTL Klub. Ott vagyok kreatív főnök. Mellette a Hunnia csapatát erősíthetem, könyvet adok ki, és internetes vállalkozásba kezdtem. Eddig ennyi. Majd még jön hozzá...

Szekér András

Voltam színházi dramaturg Vend András néven, nyelvi lektor a Pannónia Szinkronstúdióban, majd ugyanott fordító Bajkon András néven, mozigépész a Tanács moziban (az ő neve is megváltozott, már Szinbádnak hívják), Dolgoztam egy sor színházban: Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Madách, József Attila, és közben filmet írtam („Az igazi Mao” 1995). A nyolcvanas évek közepén-végén született három lányom teljesen megváltoztatta az életemet. Otthagytam a szakmát (esetünkben a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat), és a következő másfél évtizedben gyerekeket neveltem, minden munkát ennek rendeltem alá. Ez is elmúlt. 2000-ben visszatértem eredeti szakmáimhoz, azóta színházi dramaturgi munkákat végzek, és forgatókönyveket írok.
Hobbi: főzés, foci, gitár.

Szira Péter

Egykoron személyszállító kisiparos, hírlapkézbesítő, feketemosogató, pincér, pultos, asztalosasszisztens, porondmunkás, filmgyári világosító, részmunkaidős golfoktató, munkaverseny-felelős, raktáros-anyagbeszerző, korrektor, újságíró (Magyar Ifjúság, Csőszer Híradó, Ifjúsági magazin, Mai Nap, Kurír, Európa, MOL Magazin, Pergő Képek – és lejjebb). Jelenleg az Élet és Irodalom olvasószerkesztője és művészetkritikai rovatának vezetője, valamint a Tilos Rádió (Honthy és Hanna) műsorkészítője. Valamikor magyar író szeretett volna lenni – ez a vágya jelenleg aluszik. (Két Csilla közt.)
Hobbi: betű, nő (együtt, és külön-külön is).
Szakmai díjak: Fininvest-díj (1992), Benamy-díj (1994).
Amire büszke: gyerek, család, ÉS, Hunnia, Tilos.

Vályi Gábor

A Műegyetemen média- és kultúrakutató tanársegéd, éjszakai klubokban DJ, többek között az Élet és Irodalom zenekritikusaként újságíró, a Tilos Rádióban kurátor és a Barázdán is csomót című eklektikus zenei műsor egyik házigazdája, esetenként önjelölt kurátor, lemezboltokban a múlt hordaléka felett merengő botcsinálta kultúrtörténész, nagynéha hangminta-alapú zenét barkácsoló, hangszer nélküli zenész-imposztor, otthon lemezgyűjtő és papagáj-idomár. Mindezek mellett büszke arra, hogy a Hunnia Filmstúdió Viharbrigádjában a szakma igazi outsider-eként folytathat aknamunkát a jobb és szebb Magyar Film megvalósulása érdekében.

A Viharbrigád tagjaként - Waszlavik Gazember szavait kiforgatva -  a következőt üzeni a hazai filmgyártás új fénykorát megvalósítani vágyó alkotóknak:

"Barkácsolj Te is filmet barátom!
Fabrikáljál Te is pergő képeket!
Itt a gyalum, tedd alá a könyved;
Majd én lehántom róla a felesleget!"