Címke: prosztatarák

Olaj prosztatagyulladásra

Tartalom

  Elsősorban a CB1 receptorok aktiválásán keresztül a központi idegrendszerben, a THC csökkenti a hányingert, a hányást és a fájdalmat olyan betegeknél, akik kemoterápiát kapnak.

  olaj prosztatagyulladásra

  Az elmúlt évtizedben azonban több tanulmány kimutatta, hogy a CB1 és CB2 receptor agonisták akitiválók — a ford. A THC olaj prosztatagyulladásra a kannabiszban található sok más kannabinoid, melyeknek többsége kis vagy semmilyen pszichotróp hatást sem okoz, mivel képtelenek a kannabinoid receptorok aktiválására. Például a második leggyakoribb kannabinoid a kannabiszban, a nem-pszichotróp kannabidiol CBD.

  olaj prosztatagyulladásra

  Állati modellek alkalmazásával a CBD-ről kimutatták, hogy gátolja számos típusú rák progresszióját, beleértve a glioblasztómát GBM — agydaganataz emlő- a tüdő- a prosztata- és a vastagbél rákot. Ez az áttekintés azokat a mechanizmusokat helyezi központba, amelyekkel a CBD és más növényi eredetű kannabinoidok, amelyek nem képesek a kannabinoid receptorok aktiválására, gátolják a tumor sejtek életképességét, invázióját, metasztázisát, angiogenézisét érképződés — a ford.

  olaj prosztatagyulladásra

  Megvitatjuk továbbá a nem-pszichotróp kannabinoidok azon képességét, hogy autofágiát és apoptotikusan közvetített rákos sejtpusztulást indukálnak, és fokozzák a rák kezelésében általánosan alkalmazott elsővonali szerek aktivitását.