Hüvelygyulladás - Budai Egészségközpont

Partneri prosztatagyulladás, Hüvelygyulladás

Az előző századok rettegett, tomboló nemi betegségei - hála a modern antibiotikumoknak és a penicillinnek - mára megszelídültek.

Dr. Berg: Prosztata megnagyobbodás: A valódi ok!

Ám mivel napjainkban is gyakran felbukkannak, így kezelésük mindig napirenden van. A húgycső ég, a vizelés fájdalommal jár. Kezeletlen esetek húgycsőszűkülethez vezethetnek. Nőknél többnyire nem okoz panaszt, esetleg hüvelygyulladás fordulhat elő.

Prosztatagyulladás

Kezelésénél ki kell deríteni a sokszor szerteágazó partneri kapcsolatokat, mert a kezelést mindenkinek meg kell kapnia, aki szexuális kontaktusban volt a beteggel. Férfiaknál a húgycsőben, partneri prosztatagyulladás, nőknél a hüvelyben, húgycsőben tenyészik.

partneri prosztatagyulladás módszerek a prosztatagyulladás és a prosztata adenoma kezelésére

Gyakori vizelési partneri prosztatagyulladás jár, a vizeléskor csípő érzés jelentkezik a húgycsőben. Fehér színű hüvelyfolyás, illetve húgycsőváladék jellemzi.

partneri prosztatagyulladás a prosztatagyulladás és a prosztata adenoma leírása

A szexuális partnert is mindig kezelni kell az oda-vissza adható-kapható, úgynevezett pingpongfertőzések miatt. Nőknél a hüvely érzékeny, kipirult, a hüvelyváladék rossz szagú.

Férfiaknál csípő vizelési érzés, fehér színű húgycsőváladék, vörös, érzékeny makk jellemzi.

A prosztata szelídgesztenye nagyságú mirigyes szerv. A férfiak húgyhólyagja alatt található.

Hajlamosító tényező a cukorbetegség, továbbá a tartós antibiotikumszedés, mert ilyenkor a baktériumok rovására elszaporodhatnak a gombák. Tartós fennállása esetén fitymaszűkületet is okozhat, amit csak műtéttel lehet gyógyítani. Kezelése gombaellenes kenőcsökkel, és szájon át szedhető gombaölő gyógyszerekkel történik. Fontos, hogy a kenőcs használatát a látszólagos gyógyulás után még hetekig folytatni kell, hogy a gombának a szövetek között lévő, mélyen fekvő részei is elpusztuljanak.

A hüvelygyulladás okai

Igen gyakran tünetmentes. Panaszt nem okoz, de a szexuális partnerre így is átterjedhet. A vizelés fájdalmas, csípős, gyakori a vizelési inger. Esetleg fehéressárga váladék ürülhet a húgycsőből.

Táblázatok

Elhúzódó, gyógyszerre nehezen reagáló betegség, húgycső- illetve prosztatagyulladás esetén gondolni kell rá.

Tenyésztéssel, a húgycsőből nyert váladékból kimutatható. Felbukkanásakor kisebb-nagyobb szemölcsök nőnek a makkra, a fityma belső és külső részére, nőknél a kisajkak belső és külső felére.

  • 5 gyakori férfias probléma - Útikalauz anatómiába
  • A prosztata szelídgesztenye nagyságú mirigyes szerv.
  • Hüvelygyulladás - Budai Egészségközpont

Könnyen fertőz, bár kevés panaszt okoz. A karfiolszerű kinövések látványa azonban mindenképpen arra készteti a beteget, hogy urológushoz forduljon.

Hatékonyan gyógyítható elektromos égetéssel, fagyasztással, lézerrel. Mint az ajakherpesz, ez is az idegganglionokban lakik, és időnként innen kiszabadulva okozza a panaszokat.

A hüvelygyulladás tünetei

Folyadékkal teli fájdalmas, viszkető hólyagok jelenkeznek a nemi szerveken, melyek után kis nedvedző fekélyek maradhatnak.

Nyirokcsomó-megnagyobbodással is járhat az ágyéki részeken. Gyógyulása után hosszabb-rövidebb szünet után visszatér.

partneri prosztatagyulladás régi népi gyógymódok a prosztatagyulladás ellen

A partnerek gyakori váltogatásának kerülése, a megfelelő higiénés szabályok betartása, az időszakos orvosi urológus, nőgyógyász ellenőrzés, és végezetül - ismeretlen partner esetében - az óvszerhasználat biztonságos gátja a szexuális úton terjedő betegségeknek. Török Alexander.