GENTAMICIN SANDOZ 80 mg oldatos injekció - Gyógyszerkereső - Háhunniafilm.hu

Prosztatagyulladás gentomicin, Prosztatagyulladás

Amennyiben szoptatós anya gentamicin-kezelésben részesül, az anyatejét le kell fejni és ki kell önteni, mivel a gyógyszer átjut az anyatejbe. A készítmény izomba vagy vénába alkalmazható. A tüdőgyulladás megelőzésére a gentamicin légcsőbe adandó.

Gentamicin sandoz 80 mg oldatos injekció

Súlyos szemfertőzések esetén a prosztatagyulladás gentomicin kötőhártya alá alkalmazandó. Kizárólag tiszta, színtelen oldat használható fel.

prosztatagyulladás gentomicin

A kezelőorvos fogja megállapítani a dózist és az alkalmazás időtartamát. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát. Ezen nemkívánt hatások többnyire tartósan fennálló, nagyon magas plazmakoncentrációhoz társultan jelentkeznek, többnyire a vesefunkciót figyelmen kívül hagyó adagok esetén.

prosztatagyulladás gentomicin

A belsőfül károsodása elsősorban az egyensúlyi- és hallóideg károsodása tüneteinek, így például szédülés, fülcsengés, akaratlan ritmikus szemmozgás, belsőfül eredetű, rohamokban jelentkező szédülés vagy egyensúlyzavarok formájában jelentkeznek.

Ezen szövődmények általában a kezelés második hetében alakulnak ki.

Prosztatarák, prosztatagyulladás (ujmedicina, biologika)

A magas hangtartományban jelentkező nagyothallás formájában jelentkezik, és nagyon ritkán vezet teljes süketséghez. A gentamicin okozta esetleg előforduló vesekárosodás a veseérgomolyagok károsodása és a vesecsatornácska elhalása formájában jelentkezik. Beszámoltak a szérum karbamid-nitrogén és kreatininszintek vesén keresztül ürülő anyagcsere-végtermékek emelkedéséről, de ezek általában visszafordíthatók.

Prosztatagyulladás kezelése

Fehérjevizelés, vérvizelés és fehérvérsejt-vizelés is előfordulhat. Egyéb lehetséges nemkívánatos hatások: Perifériás idegbántalmak különösen a kezeket és a száj körüli területet érintő fonákérzészsibbadás, bizsergés, izomrángás és görcsök.

Gégeödéma is előfordulhat.

prosztatagyulladás gentomicin

Vérképzőrendszeri rendellenességek: fehérvérsejtszám-rendellenességek, vérlemezkeszám csökkenése prosztatagyulladás gentomicin apró vérzések a bőrön és nyálkahártyákon, vérszegénység. Beszámoltak továbbá felülfertőződésről, gyógyszerlázról, émelygésről, hányásról, testsúlycsökkenésről, hajhullásról, fokozott nyálképződésről, a tüdő rostos elfajulásáról, alacsony vérnyomásról vagy magas vérnyomásról és lokális fájdalomról az injekció beadásának helyén.

GENTAMICIN SANDOZ 80 mg oldatos injekció

Ideghez és izomhoz tartozó működési zavar és a légzőizmok bénulása ritka, de igen súlyos mellékhatás, mely elsősorban akkor fordul elő, ha a gentamicint kurare-származékokkal együtt adják.

További rizikótényezők: kiszáradás, valamint magas szérumkoncentráció, ami a túl gyors infúzió vagy a vesekárosodást figyelembe nem vevő adagolási hiba következtében alakulhat ki. Izolált esetekben, elsősorban asztmás betegeknél a készítmény szulfittartalma túlérzékenységi reakciókat válthat ki, melyek hányinger, hasmenés, nehézlégzés, heveny asztmás roham, tudatzavar vagy sokk formájában jelentkeznek.

prosztatagyulladás gentomicin

Ezek az elváltozások jelentős egyéni variációkat mutatnak, és életveszélyes állapothoz vezethetnek. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A csomagoláson feltüntetett lejárati idő hh éééé után ne alkalmazza a Gentamicin Sandoz 80 mg oldatos injekciót.

  1. Kérdezzen szakértőinktől! - hunniafilm.hu
  2. Krónikus prosztatagyulladás hogyan kell élni
  3. Táplálkozásnak nevezzük a tápanyagok ételekkel történő bevitelét a szervezetbe, azok felszívódását és hasznosulását.
  4. Visszajelzést Megközelítés Megfontolások Az intenzív gyulladás akut bakteriális prostatitis ABP teszi a prosztata nagyon érzékenyek, hogy az antibiotikumok, amelyek egyébként áthatolni rosszul a prosztata.
  5. Gentamicin a prosztatagyulladás kezelésében: leírás, utasítások, vélemények - Masszázs

A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg.

Архивы категории: Varicocele és krónikus prosztatagyulladás

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. A készítmény hatóanyaga: 80 mg gentamicin ,8 mg gentamicin prosztatagyulladás gentomicin formájában2 ml ampullánként. Segédanyagok: dinátrium-edetát, propil-parahidroxi-benzoát, metil-parahidroxi-benzoát, nátrium-metabiszulfit, injekcióhoz való víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Tiszta, színtelen, steril oldat. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.